Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Eğitimi Tamamlandı.
30 Aralık 2021

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilimizde hizmet veren kamu hastanelerin Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) eğitimi verildi.

Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) Hazırlama Kılavuzu Tanıtımı, Hastanelerde Afet Risklerinin Azaltılması,  Afet ve Acil  Durum Müdahale Yönetimi, Hastane Olay Yönetim Araçları, Kitlesel Yaralanmalı Olaylarda Hastane Müdahale Aşamaları, Olay Bildirimi ve Acil Müdahale Planı Aktivasyonu, Hastanenin Tıbbi Kapasitesi, Hastane Afet Triaj Alanı, Acil Servis ve Hastane İçi Trafik Akışı, Bilgi Yönetimi ve Formlar, Güvenlik-Emniyet, Lojistik ve Malzeme Yönetimi, Psikososyal Destek Faaliyetleri, Ölü ve Kayıplarla İlgili İşlemler, Müdahale Prosedürleri, Olaya Özel Planlar ve Tatbikat Hazırlığı konularında eğitim verildi. Acil Durum ve Afet durumlarında zarar azaltma, hazırlık, müdahale ve iyileştirme aşamalarında hastanelerin yapması gereken iş ve işlemler üzerinde çalışmalar yapıldı. Belirli periyotlarda uygulamalı olarak devam eden eğitimler yangın tatbikatı ile sona erdi.